Статистике за јул

претходна белешка:
Статистике за јун

следећа белешка:
Статистике за август

01 Aug 2010 20:25

Летње месеце карактерише слаба посећеност па је тако било и овог јула: Историјску библиотеку је имала 4.430 посета што је за 48,37% мање него претходног месеца. Током ових посета отворено је укупно 16.567 страница што је пад у односу на јун од 14,59%. Број отворених страница по посети се повећао за 65,44% што је један од ретких позитивних трендова забележен протеклог месеца. Најчитанији чланак током јула био је чланак о Стефану Душану док је најчитанији кратак чланак о најкраћем рату у историји. Током јула добили смо и два препоручена чланка: један о чувеном немачком композитору Рухарду Вагнеру, што је и први препоручени чланак са тематиком из историје музике на Историјској библиотеци, а други се бави једном мало познатом темом из српске историје током Првог светског рата—организацијом и животом српске војске у Бизерти. Укупно је написано 12 нових чланака:

 1. Рихард Вагнер
 2. Српска војска у Бизерти
 3. Вукове слепе певачице
 4. Богдан Кризман
 5. Стари српски записи и натписи (издање Љубомира Стојановића)
 6. Злата Бојовић
 7. Закон о рудницима деспота Стефана
 8. Петар Колендић
 9. Сергије Троицки
 10. Александар Стојачковић
 11. Станислав Хафнер
 12. Новица Ракочевић

Страница Историјске библиотеке на Фејсбуку достигла је број од 2.258 фанова. Поред квиза који константно траје увели смо и један нови садржај: током пет дана у недељи постављамо по једну анегдоту за коју чланови странице гласају а на почетку наредне недеље она која је имала највише гласова постаје део насловне странице. Странице кратких чланака (анегдота) отворене су током јула 1.891 пут што је повећање у односу на претходни месец од 59,44% и поред пада посећености (анегдоте су током јула чиниле 11,41% отворених страница а током јуна свега 6,15% односно током маја 5,20%).

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported