Статистике за август

претходна белешка:
Статистике за јул

следећа белешка:
Статистике за септембар

02 Sep 2010 19:11

У августу број посета Историјске библиотеке донекел се побољшао у односу на сушни јул. Имали смо 5.623 посета током којих је прегледано 21.273 странице. Број посета повећан је у односу на претходни месец за 26,93% а број отворених страница за 28,41%. Најчитанији чланак на Историјској библиотеци током августа је онај о српском краљу и цару Стефану Душану док је најчитанији кратак чланак о наводно последњим речима српског и југословенског краља Александра Првог — Чувајте Југославију!. Као позитиван тренд можемо да издвојимо што од почетка избора за анегдоту недеље имамо значајно повећање читаности ових страница. Током јула 12,87% свих отворених страница биле су анегдоте (2.737 пута) док су током маја када смо имали највише отворених страница анегдоте чиниле свега 5,20% укупног броја учитаних страница односно укупно 1.516 прегледа. Током августа смо добили неколико нових чланака од којих је један о чувеној опери Рихарда Вагнера Парсифалу сврстан међу препоручене:

 1. Бертрандон де ла Брокијер
 2. Парсифал
 3. Ђуро Тошић
 4. Петар Матковић
 5. Земаљски кнез у средњовековној Србији
 6. Милош Антоновић
 7. Авала (књижевни алманах)
 8. Војислав Војиновић
 9. Одо из Деја
 10. Старе српске повеље и писма (издање Љубомира Стојановића)
 11. Србски родољубац
 12. Деспот Дејан

Страница Историјске библиотеке на Фејсбуку досегла је број од 2.755 фанова. Два редовна садржаја на страници су квиз и избор анегдоте коју на почетку сваке недеље, према броју гласова наших читалаца, смештамо на главну страницу.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported