Статистике за децембар

претходна белешка:
Статистике за новембар

01 Jan 2011 15:03

У децембру смо имали 9.738 посета, током којих је отворено 27.472 странице. Најпосећенији чланци су чланци из српске историје — Свети Сава, Стара српска књижевност, Стефан Душан, Полемика Вука Караџића и Милована Видаковића, Двор у српским средњовековним земљама

Највише посетилаца смо имали, наравно, из Србије, али су нас посећивали и из Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Хрватске, па и из Немачке, Шпаније и САД… Од 7.161 посетилаца из Србије, највише их долази из Београда — 3.911, затим иде Нови Сад (1.046), Крагујевац (672), Ниш (654), а има посети и из Краљева, Јагодине, Панчева, Сремске Митровице, Крушевца, Ваљева, Куле, Кикинде, Сомбора, Суботице, Врања, Вршца, Неготина, Прокупља и Гакова.

Београђане је највише интересовао чланак о Светом Сави и полемици између Вука и Видаковића, док је Новосађане, поред Светог Саве, највише занимала причица о Ел Грековој слици Сахрана грофа од Оргаза, а Крагујевчани, поред Светог Саве, највише пута су отворили чланак о старој српској књижевности.

Поред ових статистичких података, имамо и новости: добили смо појачање: два нова сарадника. Такође смо добили један леп препоручени чланак о Миловану Видаковићу. Такође имамо и два нова кратка чланка: један о открићу старих докумената испод Сервантесовог споменика у Мадриду, и други о Мациној фабрици, првој фабрици сунцобрана и кишобрана у Србији. Од нових чланака, поред већ споменутог Милована Видаковића добили смо и текст о раном српском роману и Видаковићевом утицају на њега, затим о збирци законских споменика српских држава у средњем веку, и неколико чланака о српским историчарима и књижевницима (Душан Ј. Поповић, Мита Костић, Вук Винавер, Богумил Храбак и Јулијана Радивојевић) што је укупно осам нових чланака.

С првим јануаром, отпочињемо нови круг гласања за најбољу кратку причу на ФБ, где смо достигли цифру од 4.450 фанова. У конкуренцији ће бити нових, али и старих прича које ће у овом новом кругу добити нову шансу. Придружите нам се и гласајте.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported