Трећи рођендан...

претходна белешка:
Статистике за фебруар

следећа белешка:
Статистике за март

05 Mar 2011 10:28

Драги наши читаоци!

torte1.jpg

Данас, 5 марта, Историјска библиотека слави свој трећи рођендан. Од марта 2008, десило се много тога — кад смо почињали, све је било помало стихијски и нисмо имали јасну идеју како желимо да овај сајт изгледа, знали смо само једно — да желимо да пишемо о историји. Временом, идеје су се полако искристалисале и форма коју сајт сад има, полако је испливала на површину. Имамо за сваког понешто — за оне који желе да се подробније упознају с историјским темама, имамо чланке, као и документарне филмове чији су аутори најпознатије светске телевизијске куће — Би-Би-Си или Хистори ченел. Али и они који немају времена да читају дуге текстове, имамо кратке чланке, у којима се обрађују занимљиве цртице о историјским личностима, догађајима, феноменима, не само из политичке, већ и из историје уметности или књижевности. Ту су и Занимљивости, Вести из штампе, у којима наводимо најновије вести из области историје, уметности, културе и археологије на које наиђемо у новинама, а ту је и цитат месеца. И наравно, ту је свакако и недељни избор читалаца, кратка прича коју бирају наши другари који нас прате на нашем профилу на Фејсбуку.

Но нису нам се само садржаји проширили. За ове три године, добили смо и још неколико врло вредних и стручних чланова из чијег пера су изашли неки веома интересантни чланци. Искоришћавамо прилику да им се искрено и из свег срца захвалимо на труду и доброј вољи, као и ентузијазму и стручности које су уложили у Историјску библиотеку.

И на крају, хвала и свима вама што нас читате и што нас својим коментарима усмеравате на нашем путу који смо предузели пре три године. Надамо се да ћемо још пуно година провести заједно и да ћемо бити сваке године све лепши, све бољи и све бројнији.

Срдачан поздрав,
Уредништво Историјске библиотеке

ПС: Ако желите да сазнате ко нам је поклонио ову предивну чоколадну торту, кликните на слику… :)

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported