Статистике за јун

претходна белешка:
Статистике за мај

следећа белешка:
Статистике за јул

02 Jul 2011 12:44

Јун је био специјалан месец за нас: дошли смо до неколико округлих бројева када су у питању неки важни параметри сајта, као на пример 500-ти јубиларни чланак или 140.000 посетилаца од кад пратимо статистике. У јуну смо гледано по месецима објавили највише нових чланака у овој години, чак 14, од којих су неки о врло занимљивим личностима, каo нпр. Хавријил Костелник или две кћерке кнеза Лазара, Драгана и Теодора, а у плану су и чланци о преостале три кћерке. Најчитанији чланак током јуна био је онај о старој српској књижевности док је најчитанији кратак чланак један новитет, о одјеку Везува на Балкану 1631. године. Као што смо већ напоменули, током јуна добили смо четрнаест нових чланака:

 1. Хавријил Костељник
 2. Бедба
 3. Сок (правни термин)
 4. Драгана, ћерка кнеза Лазара
 5. Теодора, ћерка кнеза Лазара
 6. Челник
 7. Драган Богетић
 8. Јарослав Шидак
 9. Милић Милићевић
 10. Ана Столић
 11. Грга Новак
 12. Андреј Митровић
 13. Војвода Крајмир
 14. Јован Владимир

Међу препоручене чланке уврстили смо чланак о Јовану Влаидмиру, владару Дукље и светитељу. Током маја добили смо четири нова кратка чланка: У противничкој војној опреми, Одјек Везува на Балкану, Рани спомени презимена Мрњавчевић и Заборављени Обилићи. Интересантно је да су четири нова кратка чланка истовремено и четири најчитанија кратка чланка током јуна. Наша страница на Фејсбуку на крају јуна је имала 5.275 чланова. Што се тиче осталих послова, наставили смо да се бавимо техничким побољшањима како би заокружили темељну промену изгледа сајта коју смо спровели у мају, а истовремено припремамо новитете за које верујемо да ће вам бити интересантни. Што се статискике тиче, у јуну је Историјска библиотека имала 7.216 посета и 25.814 учитаних страница. Време проведено на сајту и број учитаних страница по посети забележили су благи раст. Интересантно је да смо у односу на јун 2010. имали 11,77% мање посета али и 37,79% више учитаних страница.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported