Статистике за јул

претходна белешка:
Статистике за јун

следећа белешка:
Статистике за август

02 Aug 2011 12:52

Овај јул је показао оно на шта су указивали и бројни други параметри а то је да дугорочно посматрано посећеност и читаност Историјске библиотеке расту. Тако смо током јула имали 5.345 посета и 21.537 отворених страница што је 20,65% више посета односно 30% више учитаних страница него у јулу претходне године. Најчитанији чланак током јула био је један новитет, препоручени чланак о османском султану Бајазиту I. Најчитанији кратак чланак су заборављени Обилићи. Током јула добили смо тринаест нових чланака, од којих се највећи број односи на историчаре који су писали о Црној Гори:

 1. Бајазит I
 2. Мило Вукчевић
 3. Вид Вукасовић-Вулетић
 4. Сенка Бабовић-Распоповић
 5. Радослав Распоповић
 6. Алексеј Олесницки
 7. Љубомир Дурковић-Јакшић
 8. Димитрије Вујовић
 9. Бранко Павићевић
 10. Историја Црне Горе (књига)
 11. Петар И. Поповић
 12. Ђоко Пејовић
 13. Томица Никчевић

Током јула добили смо такође два нова кратка чланка: Политичко у Доситејевим Баснама и Српска епика у Хегеловој Естетици као и списак дела Милована Видаковића чиме смо са два обимна чланка и овим списком заокружили приказ живота и дела овог писца. Наша страница на Фејсбуку достигла је број од 5.397 љубитеља историје. Такође смо отворили и налог на Твитеру који сада прати десет корисника овог сервиса.

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported