ИСБИ:Пишите нам...
Ако желите да добијате повремена обавештења о новостима на Историјској библиотеци, упишите свој имејл и кликните на "Пошаљи":


Ако желите да нам укажете на неку типографску грешку, да нам нешто предложите, или да потражите савет у вези са нечим, можете то урадити путем овог онлајн формулара.

НЕМОЈТЕ:

  • Бити нељубазни или увредљиви.
  • Наручивати чланке. Уређивачи Историјске библиотеке раде добровољно и према својим интересовањима. Можете предложити неку тему, али немојте писати кратка "наређења" од пар речи типа poreklo crnogoraca na osnovu istorijskih cinjenica, србски краљеви, све о милошу обилићу, желим да знам нешто више о… и сл. јер на такве мејлове нећемо одговарати. Нико не воли да му се наређује, па не волимо ни ми.
  • Тражити пиратске линкове.
  • Ако желите нешто да нам предложите, онда то образложите, немојте нам слати кратке реченице типа имам предлог за вас, без поздрава, без икаквог објашњења и без потписа.
  • Постављати питања која захтевају дубље научно истраживање као нпр. порекло неког народа, порекло неког имена или презимена, јер ми се тиме не бавимо.

На мејлове који садрже горе наведено, нећемо одговарати.

Ваше име*
Ваш имејл*
Тема
Ваш текст*

Напомена: Поља означена астериском (*) су обавезна.

Такође нас можете контактирати путем имејла.

Ако желите да нас похвалите или критикујете, можете то учинити у нашој

Анонимни корисник (15 Apr 2010 06:55)

Slučajno nabasah na ovaj vaš sajt.i vidim da mnogo toga ima i da nema govora o pregledanju vec sa vremena na vrijeme iščitavanju.odlično ste ovo uradili.i za nas narod duhovno uvezivanje i preko interneta je veoma bitno.rasuti smo po svijetu.dugo godina bili smo prvo zbog tog nesrećnog jugoslovenstva zapostavljani kako narod.a kasnije još više zbog famoznog bratsva i jedinstava.i zato mnogo toga nismo znali.kad je počela propast jugoslavije najednom kao iz okeana počelo je da izranja naše nacionalno biće.nisam imao pojma da toliko srba ima u kninu u pakracu i kojekuda.i desilo nam se to što se desilo.ovako preko interneta mnogo toga je dostupno sto preko knjiga ide teže i teže se izučava jer kada knjige pišu doktori nauka oni to pišu mnogo ozbiljno i naučno.a narod da bi se brzo i dobro obrazovao o bitnim stvarima dobro je da imaju ovakve stranice.

Ja sam diplomirani ekonomista i 6o godina sam star.ali opet mnogo toga nisam znao.

A šta po meni treba da se više boradi.prvenstveno ako se to ne kosi sa vašom uredjivačkom politikom.a o tome ćete razmišljati vi a ne ja.zato predlažem.potpuno je i u knjigama ostao neobradjen prvi svjetski rat i njegove posledice za naš narod.zbog zajedničke države sa "bratskim narodima" o srpskim žrtvama se nije smejelo ni govorti.treba nam da znamo kakva je bila srbija kada je izašla iz prvog rata.to da smo napravili veliku državu su parole političara.srbija je tada ostala bez 55% sposobnog stanovništva.

Ali kada je tito došao na vlast o zličinima ustaša nije se smejlo ni govoriti.četnike su jurili do kraja njegove jugoslavije. Naročito je ostalo nezabilježeno stradanje tog prostog naroda nejači i djece.

Kakve se sada sile poput orlovskih krila šire nad našim narodom spas nam je jedino duhovno jedinstvo i to u vjeri i kulturi. U nekom filmu je bila neka takva scena u kojoj jedna ptičurina zaklanja sunce svojim krilima narodu.

A još nešto da ne zaboravim.naš narod je 5oo godina bio pod turcima.crkve nisu smjele ni zvoniti a kamoli se praviti. Ali nas narod nije izgubio vjeru.ako nije mogao napraviti crkvu imao je molitvištve.e o tome skoro ništa ne znamo. Odnosmo malo znamo.mrak je vjerovatno svugdje vlado.

Naš narod je poznat po nemarnom odnosu prema svojoj imovini svojoj istoriji i slično.nekao smo ljeni da se dignem a kad se dignemo svi bi da izginemo a posle jedno četri godine dajemo sve.i ono što se nikad ne daje.tako skoro su nadjeni neki silni sanduci arhivske gradje i iz karadjoredjvog vremena.austrija vratila a nasi istoričari nisu ni otvorili.

Tek sada poslije propsti jugoslavije na vidjelo je izašla sva tragedija četničkog pokreta.mislim da izdaja nacionalnih boraca ovakve razmjere nije zabilježena nikad i nigdje.četnički pokret nije ima nikakav genocidan karatkter i srpski narod u najširim razmjerama ima da zahvali četnicima što razmjere uništenja našeg naroda nisu bile još veće.i to što još nismo našli grob draže mihajlovića će nas jednog dana mnogo koštati.ali ta hajka na četnike poslije dolaska tita na vlast je bila bjesomučna.niko nas tak nije ubijao kao josip broz.treba to malo narodu objasniti.
Ali ne da se u njima rudi mržanja vec ljubav.
Njemački narod je skliznuo u zločine upravao tako što je hitler da bi postigao jednistvo naroda da bi odstrani komunistički pokret koji je bio najjači u evropi njemačkoj je osnovao partiju koja je propagirala socijalizam ali samo za Nijemce.i iz toga su se rodili zločini ne zabilježeni u pisanoj istoriji svijeta.

Ne može se nacionalna politika stalno mijenjati već u njenom ostvarenju biti istrajan zrno po zrno.

I tako to mnogo priče !vaš sajt je nasušna potreba ovog naroda.pozdravaljam.

Поштовани, хвала вам на похвалама и подршци. Историјска библиотека нема уређивачку политику која би одређивала избор тема већ он зависи од интересовања уредника а затим од резултата историографије у изучавању појединих области. Циљ нам је пре свега да пренесемо најновије резултате историографије у третирању појединих тема. Српска историја има посебно место на Историјској библиотеци и надам се да ћете и даље проналазити интересантне податке из разних области српске прошлости.

Анонимни корисник (21 Mar 2010 11:22)

Данас сам први пут приступио сајту, и једном речју Одушевљен сам! Само наставите тако!

Анонимни корисник (18 Oct 2014 20:31)

Idem u 7.razred i prosle godine sam bila 6.razred ali nismo do kraja isli u skolu jer je bila poplava u Obrenovcu,a u nasoj knjizi ne pise o Turcima sto pise u knjizi za 6.razred u vezi za Stefana Lazarevica,Kosovska bitka…molila bih vas da napisete o Turcima to sto sam vam rekla jer to moram da povezem sa lekcijom "Turska osvajanja od 16-18.veka".

Анонимни корисник (15 Mar 2009 11:34)

Дивно. Већ сам вам написала и у мејлу, али ево и овако јавно. Одавно нисам видела овако леп и прегледан сајт, с дивним садржајима, са лепим фонтом, јасним упутствима, немам речи. Браво на труду и понуди. Оли

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported