19

Анонимни корисник24 Mar 2010 17:21

ne svidja mi se to sto je pretrazivac stvarno glup.. ja npr ukucam stojan cupic a meni izadje nesto potpuno besmisleno… :(((( …to bi morali odma da popravljate[ako je moguce]

Nažalost, nije moguće, jer takve stvari ne zavise od nas, nego od Vikidota koji hostuje naš sajt, a oni ne predviđaju promenu ćirilice u latinicu, bilo srpsku bilo ošišanu. Naš sajt je apsolutno volonterski i ne zarađujemo ništa od njega, tako da ne postoje sredstva kojima bismo mogli tako nešto da obezbedimo.

Ipak, na samoj stranici Pretraga stoji obaveštenje koje kaže: "Pretraga razlikuje ćirilično i latinično pismo, prema tome, ako ukucate latiničnu ključnu reč, nećete dobiti željeni rezultat, s obzirom da je sajt ćiriličan." Dakle, ni latinica, a pogotovu ne ošišana latinica u našoj pretrazi ne funkcionišu.

S druge strane, ako i nemate ćirilicu na računaru (što je ovih dana gotovo apsolutno nemoguće, jer tehničke mogućnosti postoje), sajt možete pretraživati i preko sadržaja, spiska svih stranica, putem tagova ili kategorija.

Sve to je jasno navedeno na stranici Pretraga, tako da samo treba slediti uputstva i promeniti tastaturu na ćiriličnu, a ako niste to u mogućnosti, onda da kliknete na jednu od ovih veza i potražite ono što vas interesuje… ;)

Уколико није наведено другачије, садржај ове странице је заштићен лиценцом Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Unported